III. Gençlik, Barış ve Güvenlik Okulu – Bilgi Üretim Atölyesi 11-12 Mayıs’ta Diyarbakır’da
Türkiye’de gençlik ve barış temalarında araştırma yapan genç uzmanlarla 11-12 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır’da III. Gençlik, Barış ve Güvenlik Okulu – Bilgi Üretim Atölyesi’nde bir araya gelmek için geri sayım başladı.
III. Gençlik, Barış ve Güvenlik Okulu kapsamında gerçekleştireceğimiz Bilgi Üretim Atölyesi, bilgi üretim süreçlerinde araştırma konusu olmanın ötesine geçemeyen gençlerin bu süreçlere katılımını artırmayı ve güçlendirmeyi amaçlamaktadır.
Atölyemizde her kategoriden 4 araştırmacı olmak üzere toplamda 12 genç araştırmacıya yer verilecektir. Başvuru için belirlenen üç ana konu başlığı ve alt başlıkları şu şekildedir:
- Gençlik ve Siyasal Katılım
- Gençlik Aktivizmi
- Gençlik Temsiliyeti
- Yerel Yönetimler ve Gençlik
- Gençlik ve Kutuplaşma
- Gençlik ve Sosyal Medya
- Gençlik ve Barış
- Gençlik, Barış ve Güvenlik Gündemi
- Gençlerin Barış İnşasındaki Rolü
- Genç-Odaklı Barış Eğitimi
- Gençler Arası Diyalog
- Dezavantajlı Gençlik Gruplarının Barış Mücadelesi
- Kapsayıcı Barış
- Nesiller Arası Barış
- Gençlik, Barış ve Güvenlik ve Kadınlar, Barış ve Güvenlik Kesişimselliği
- Sivil Toplum ve Siyasal Aktörler
- Şiddetsiz İletişim, Diyalog ve Barış İnşası
- Yerelde Barış İnşası ve Aktörler
Bilgi Üretim Atölyesi’nde genç araştırmacılar, çalışmalarını gençlik ve barış alanında çalışma yürüten uzmanlarla paylaşıp değerlendirme alabilecektir. Her kategoriden seçilecek olan bir çalışma, Young Peacebuilders of Turkey tarafından bir politika notu (2000-2500 kelime) olarak yayınlanacak ve yazara 12 bin TL telif hakkı ödenecektir.
Seçilen tüm katılımcıların gidiş-dönüş biletleri ve konaklama giderleri tarafımızca karşılanacaktır.
Kimler Başvurabilir?
Bilgi Üretim Atölyesi, genç araştırmacıları cesaretlendirmek ve çeşitli perspektiflerden katılımı teşvik etmek için tasarlanmıştır. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki kriterlere uygun olması beklenmektedir:
- Yaş Kriteri: Atölye, 18-35 yaş aralığındaki gençlerin başvurularına açıktır. Ancak, 30 yaş altı başvurular öncelikli olarak değerlendirilecektir.
- Mesleki Arka Plan: Başvurular, politika notu (policy brief) yazabilecek metodolojik bilgiye sahip öğrencilere ve genç araştırmacılara açıktır. Özellikle politika notu hazırlama sürecine hakim olan adaylar tercih edilecektir.
- Dezavantajlı Gençlik Grupları: Etnik, cinsel yönelim veya dini kimliklerinden dolayı dezavantajlı durumda olan gençlerin başvurularına öncelik verilecektir.
- Cinsiyet Politikası: Cinsiyet eşitliğini görünür kılmak ve genç kadınların katılımını teşvik etmek amacıyla, genç kadın araştırmacıların başvuruları desteklenir ve önceliklendirilir. Bu çerçevede, seçilecek olan araştırmacıların en az %50’sinin kadın olması hedeflenmektedir.
Nasıl Başvurabilir
III. Gençlik, Barış ve Güvenlik Okulu – Bilgi Üretim Atölyesi’ne başvurmak için yukarıdaki konular odağındaki en az 250, en çok 350 kelimeden oluşan ve içerisinde 5 anahtar sözcük bulunan bildiri özetini, kısa özgeçmişle birlikte 9 Mart Mart 2024 tarihine kadar info@ypturkey.org adresine “Bilgi Üretim Atölyesi – Bildiri Özeti” başlığıyla gönderebilirsiniz. Lütfen başvurunuzda seçtiğiniz kategoriye odaklanarak çalışmanızı tanımlayın ve çalışmanızın politika değişimine yönelik somut öneriler içermesine dikkat edin.
Bu etkinlik Friedrich Ebert Stiftung (FES) Türkiye Temsilciliği desteğiyle gerçekleştirilmektedir.